Over ons

Over Jan

“Naast mijn liefde voor de natuur zijn er nog drie passies: koken, met mensen omgaan en reizen. Dit alles kan ik kwijt in de Theetuin.

Deze Theetuin is de verwezenlijking van een droom die ik al jaren heb. Sinds 2013 is de Theetuin er dan gekomen. Vele jaren heb ik gewerkt als begeleider in de zorg, waaronder mensen met een verstandelijke beperking en mensen met dementie
De gouden gebloemde kopjes van oma zijn tevoorschijn gehaald, maar verwacht bij ons geen compleet servies.

Als mijn eregast zult u volledig tot rust komen in onze heerlijk tuin. Samen met onze zorgdeelnemers.

Mijn eerste en oudste passie is koken. Dat leerde ik al van huis uit. Ik doe het zo graag dat ik er in eerste instantie mijn werk van maakte. Daar ben ik mee gestopt toen bleek dat ik voornamelijk mocht groenten snijden en het zonder menselijk contact moest stellen.

Dat brengt me op mijn tweede passie: met mensen omgaan. Ik houd ervan naar mensen te luisteren en hun verhaal te horen. Ik geniet ervan om anderen te laten delen in mijn enthousiasme. In mijn werk met mensen met een verstandelijke beperking op een kinderboerderij bleef dat niet onopgemerkt. Ouders meenden dat ik wel fluitend naar huis móest gaan.

De derde passie is reizen. Dit betekent voor mij – gewoon verder van huis – van de natuur genieten, nieuwe mensen ontmoeten en leren kennen, lekker of bijzonder eten en drinken ontdekken, samen koken, een goed gesprek voeren.

Vrijwilligers

De vrijwilligers vormen samen een hechte ploeg.

Onze vrijwilligers staan achter de filosofie van de Theetuin en zij helpen bij de dagopvang. De Theetuin is trots op de groep vrijwilligers die hecht is en altijd wil meewerken. Meerdere keren per jaar komen zij samen en dan maken we er een gezellige dag van;

  • Zij zijn chauffeur en halen en brengen de deelnemers thuis.
  • Zij zorgen voor sfeer en helpen mee met begeleiding of gaan samen op de duo fiets.
  • Zij koken met de deelnemers hun speciale recept uit het land van herkomst of uit de streek.
  • Zij bedienen gasten op het terras tijdens het weekend.
  • Zij helpen u bij de verkoop…  
  • Zij doen klusjes.

Wilt u ook meedoen? Neem dan gerust contact op. 

 

 

De vrijwillige chauffeurs rijden twee of meer dagen per week heen en weer. Zij kennen de deelnemers goed en zijn een vertrouwd gezicht voor hen. De deelnemers worden thuis opgehaald.

Het team dagopvang is een klein vast groepje dat samen zorgt voor de begeleiding van de deelnemers. Zij zorgen ervoor dat er steeds twee personen aanwezig zijn voor maximaal acht deelnemers.

De weekendvrijwilligers verzorgen de gasten in de Theetuin op zaterdag en zondag in de maanden juni, juli en augustus. Daarnaast verkopen zij spullen in het Afrikaanse winkeltje.